Przejdź do treści
Reklama
Top menu
Najnowsze wydanie
Autorzy
Archiwum
Newslettery
Podkast
Serwisy
Fundacja Tygodnika Powszechnego
Szukaj
Szukaj
User Menu
Zaloguj
Link do sklepu
Kup Tygodnik
☰
Użytkownik
Zaloguj
Szukaj
Menu
Najnowsze wydanie
Autorzy
Archiwum
Newslettery
Podkast
Serwisy
Fundacja Tygodnika Powszechnego
Tematy
Kraj
Wiara
Kultura
Zmysły
Świat
Historia
Nauka
Więcej
O nas
Redakcja
Wydawca
Reklama w Tygodniku
Regulamin serwisu
Polityka prywatności
Nota wydawnicza
Nota prawna
Kontakt
Tematy
Kraj
Wiara
Kultura
Zmysły
Świat
Historia
Nauka
Menu sklepu
Kup Tygodnik
Smaki
Dziś trzeba być panem, by jeść jak chłop
Paweł Bravo
Nawet w sezonie, gdy warzywa są tanie, zrobione porządnie ratatouille wychodzi per saldo znacznie drożej i jest mniej dostępne od gotowej mrożonej zapiekanki.
Neapolitańskie ciasto migliaccio
Paweł Bravo
Na hasło „proso” zaraz otwierają się archiwa każdej kuchni europejskiej. Przeważnie są tam rzeczy nijakie i w sumie smutne. Na tym tle wyróżnia się…
Elity pożerają semaglutyd. My odchudźmy risotto
Paweł Bravo
Oto dzisiejsi odpowiednicy eleganckich atletów, wojowników i myśliwych z greckich waz czerwonofigurowych. Oni też w sporcie szukali drogi wzwyż, bo ich ciała…
Pszczół przybywa. Ale czy to dobrze?
Paweł Bravo
W kwestii miodu nie musimy mieć kompleksów wobec Południa. Za to południowcy miewają zaskakujące pomysły. Spaghetti z miodem? Proszę bardzo.
Kampania słoikowa pokrywa się z tą wyborczą. Tylko zajęci robotą przetrwamy
Paweł Bravo
Jeśli nie macie w pobliżu winnicy, gdzie przyda się teraz każda para rąk, można się zająć w domu kiszeniem i przetworami.
Dobro w sprzeczności. Przepis na „gołe” kluski
Paweł Bravo
Rolnictwo tzw. ekologiczne, jest, dobre dla bioróżnorodności, ale w skali makro zużywa więcej lądu, zostawia ślady „organicznych” środków ochrony i miewa ślad…
Petitki i mirabelki: pokoleniowe doznania
Paweł Bravo
Nie znam nikogo, kto by się na dźwięk słowa mirabelka nie uśmiechnął, jest w nim bezwstydne patrzenie na odsłonięte w upale kolana i landrynkowe marzenia.
Sposób Włochów na upał: bezwzględna pora obiadowa
Paweł Bravo
Obiad powinien stać pośrodku dnia jak dzwonnica na opustoszałym placu.
Pijcie, co wam się zachce. Ale czy z aspartamem?
Paweł Bravo
Aspartam trafił do kategorii substancji „być może” rakotwórczych. Ma to swój ciężar naukowy, ale też biznesowy. Dla producentów spożywczych obecność na tej…
Stronicowanie
Bieżąca strona
1
Page
2
Page
3
Page
4
Page
5
Page
6
Page
7
Page
8
Page
9
…
Następna strona
Następna strona ›
Ostatnia strona
Koniec »