Reklama

Fot. GETTY IMAGES
23.04.2017
Najpierw późna Wielkanoc – zanim nadejdzie, trudno tak do głębi poczuć w sobie wiosnę – potem ziąb i wyciąganie z pawlaczy przedwcześnie schowanych szalików. Dotkliwie dręczy nas w tym roku...
Fot. David Murray and Jules Selmes / GETTY IMAGES
17.04.2017
10 kilo soczewicy, 3 kilo kiełbasek baranich, pół kilo smalcu – na poniedziałek. 8 kilo baraniny, 35 litrów ziemniaków, pół kilo smalcu – na wtorek.
Fot. anexperimentalcook
10.04.2017
„Była Wielkanoc i liczyłem na to, że »oni« także jedzą kiełbasę i piją...”.
Fot. Joanna Rudniańska
03.04.2017
Trzydzieści tysięcy. Tylu książek pozbędzie się najważniejsza biblioteka filozoficzna w Polsce.
26.03.2017
Kiszone w ukryciu żale i eksplodujące spod pokrywki swary. Zaiste takim klejem, ze śliny i żółci, spojona jest Europa.
Fot. Joanne Schmaltz / GETTY IMAGES
20.03.2017
Dziewięćdziesiąt procent. Taką część mąki przydzielonej przez władze wenezuelscy piekarze mają obowiązek przerobić na zwykły chleb.
12.03.2017
Nie można usmażyć omletu, nie tłukąc przy tym jajek. Nie znam okrutniejszego przykładu odwołania się do kuchni w polityce.
05.03.2017
Wiosna dopadła mnie o dwa kroki od Rzymu ulotnym szelestem tysięcy szpaków szalejących nad klasztorną winnicą i sadem.
Fot. Michele Constantini / ALTOPRESS / EAST NEWS
27.02.2017
Jedni wołają „spalić!”, drudzy krzyczą „cenzura!”, a ja coraz mniej widzę szczegóły ich twarzy.
Fot. Getty Images
20.02.2017
Sześć. Tylko tyle główek sałaty lodowej może dziś kupić klient brytyjskiej sieci supermarketów Asda. To i tak lepiej niż w Tesco, gdzie przydzielają tylko po trzy główki na łebka. Czyżby...

Strony