Reklama

Ładowanie...

Smaki

Smaki

30.01.2023
Cały dorobek ostatnich dwóch dekad tzw. ciałopozytywności i solennych zapewnień, że mordercze, anorektyczne ideały to patologia, cała ta organiczna praca, prowadząca czasem do tak zabawnych...
23.01.2023
Jedno z kluczowych dla mnie, maniaka wystaw, kryteriów decydujących, czy lubię jakieś miejsce sztuki, jest jego kafejka lub bufet
16.01.2023
Trzy i pół tysiąca złotych będzie was ­kosztować obiad w kopenhaskiej Nomie. Łącznie z dobranymi po kolei do potraw winami – przejrzałem listę, znam część tych etykiet,...
09.01.2023
Pierwsze tygodnie po przesileniu poświęciłem na przegląd zapasów „na zimę”. Słoje nie zmętniały, ale za to ostatnia dynia deklarowała pilną chęć odejścia, więc wykorzystałem ją do pięknego...
23.12.2022
Pomysł na proste ożywcze danie, gdy w Nowy Rok nie mamy siły na nic ambitnego.
12.12.2022
Zarówno czas wielkiej choroby, jak i wojny w sąsiedztwie wyostrzyły głód bezpieczeństwa i mocno przeskalowały istotność życiowych potrzeb z niższych pięter piramidy Maslowa.
05.12.2022
Wdech, wydech – czujecie ten smak? Z lekka ogniskowy, prawie jakby ssać powoli suskę sechlońską – ta królowa wędzonych śliwek to wielki małopolski dar dla kuchni naszego narodu oraz...
28.11.2022
Krzywda dzieci uwypukla ich liczebność na oglądanych przez nas obrazach, widać je jeszcze ostrzej niż dorosłych. Żeby pomnożyć efekty tej szczątkowej pomocy, jaką pełni bezradności ładujemy...
21.11.2022
Jeden, na razie, płomyk zabłyśnie na adwentowym wieńcu. Potem dojdą do niego po kolei, w spokojnym rytmie andante, trzy następne.
14.11.2022
Paweł Bravo o przyjemnym sposobie pozbycia się ostatniej dyni, jaką nabyliście w październiku.

Strony