Przejdź do treści
Reklama
Top menu
Najnowsze wydanie
Autorzy
Archiwum
Newslettery
Podkast
Serwisy
Fundacja
Zostań Patronem Tygodnika
User Menu
Zaloguj
Kup Tygodnik
☰
Użytkownik
Zaloguj
Szukaj
Menu
Najnowsze wydanie
Autorzy
Archiwum
Newslettery
Podkast
Serwisy
Fundacja
Zostań Patronem Tygodnika
Tematy
Kraj
Wiara
Kultura
Zmysły
Świat
Historia
Nauka
Więcej
O nas
Redakcja
Wydawca
Nagrody i wyróżnienia
Reklama w Tygodniku
Regulamin serwisu
Polityka prywatności
Nota wydawnicza
Nota prawna
Kontakt
Tematy
Kraj
Wiara
Kultura
Zmysły
Świat
Historia
Nauka
Kup Tygodnik
makaron
Artykuły na ten temat
Gdy politycy majstrują przy jedzeniu
Paweł Bravo
Carbonara jest przykładem rzekomego „klasyka”, który nie ma nawet stu lat. Ja wolę amatricianę.
Z dziejów makaronu. Przepis na farfalle a’ la Gorbatchev
Paweł Bravo
Prawie każdej włoskiej pannie młodej wręcza się jako ślubny prezent kolosalną, ponad tysiącstronicową książkę kucharską.
Noworoczne spaghetti aglio-olio
Paweł Bravo
Pomysł na proste ożywcze danie, gdy w Nowy Rok nie mamy siły na nic ambitnego.
Gotujesz tak makaron? Całe życie robisz to źle ;)
Paweł Bravo
Felieton kulinarny Pawła Bravo | We Włoszech dyskusja o tożsamości toczy się teraz wokół apelu noblisty o sposób gotowania pasty.
Niech żyją kluski!
Paulina Nawrocka-Olejniczak
,
Paweł Bravo
,
Michał Kuźmiński
Choć wydają się tak proste, jak mało co niosą moc znaczeń, skojarzeń i wspomnień. W naszej kuchni, domach – i w naszej kulturze. Teraz, gdy w większości domów…
Straszenie fuzją
Paweł Bravo
Walka postu z postowaniem
Paweł Bravo
Siedemnaście milionów. Tyle wisi na Instagramie zdjęć z hasztagiem #pasta.
Plastikowe kluchy
Paweł Bravo
150 milionów ton. Tę liczbę obrazującą skalę plastikowej czapy, którą beztrosko nałożyliśmy na swoją planetę, znamy teraz na pamięć.
Wyznania makaroniarza
Tessa CapponiI-Borawska
Przyznaję się od razu do mojej słabości: uwielbiam makaron najbardziej ze wszystkich dań świata. Fascynuje mnie jego różnorodność, te tysiące możliwości…