Ładowanie...
Kim jest Giorgia Meloni, najpewniej przyszła szefowa rządu w Rzymie

Dziś, gdy trwa na dobre kampania wyborcza – głosowanie zaplanowano na niedzielę 25 września – każdego dnia we włoskiej prasie pojawia się mnóstwo informacji na jej temat i wszędzie słychać o rosnącym poparciu dla jej partii o nazwie Bracia Włosi (Fratelli d’Italia). Podnosi ciśnienie bardziej niż Berlusconi, rosnące ceny energii czy rywalizacja w Serie A. Drobna blondynka ma szansę stać się wkrótce pierwszą w historii kobietą na stanowisku premiera w Italii.
W wywiadzie dla włoskiej telewizji La7 Meloni wyznała, że gotowanie przynosi jej relaks, ale zaraz potem ze szczerością dodała, iż nie jest najlepszą kucharką na świecie. Jedyna rzecz, która zawsze wychodzi jej dobrze, to tradycyjna włoska zupa jarzynowa – minestrina. A co serwuje swoim wyborcom? Z jakich składników korzysta?
Kilka dni temu podczas wizyty we Włoszech, na festiwalu filmowym w Wenecji Hillary...
DZIĘKUJEMY, ŻE NAS CZYTASZ!
Żeby móc dostarczać Ci więcej tekstów najwyższej dziennikarskiej próby, prosimy Cię o wykupienie dostępu. Wykup i ciesz się nieograniczonym zasobem artykułów „Tygodnika”!
Masz już konto? Zaloguj się
Przez 92 dni będziesz mieć dostęp do wszystkich treści - każdej środy do bieżącego wydania oraz do stale powiększającego się archiwum.
360 zł 160 zł taniej (od oferty 10/10 na rok)
365 dni nieograniczonego dostępu do wszystkich treści - każdej środy do bieżącego wydania oraz do stale powiększającego się archiwum.
Przez 10 dni będziesz mieć dostęp do wszystkich treści - każdej środy do bieżącego wydania oraz do stale powiększającego się archiwum.
Napisz do nas
Chcesz podzielić się przemyśleniami, do których zainspirował Cię artykuł, zainteresować nas ważną sprawą lub opowiedzieć swoją historię? Napisz do redakcji na adres redakcja@tygodnikpowszechny.pl . Wiele listów publikujemy na łamach papierowego wydania oraz w serwisie internetowym, a dzięki niejednemu sygnałowi od Czytelników powstały ważne tematy dziennikarskie.
Obserwuj nasze profile społecznościowe i angażuj się w dyskusje: na Facebooku, Twitterze, Instagramie, YouTube. Zapraszamy!
© Wszelkie prawa w tym prawa autorów i wydawcy zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów i innych części czasopisma bez zgody wydawcy zabronione [nota wydawnicza]. Jeśli na końcu artykułu znajduje się znak ℗, wówczas istnieje możliwość przedruku po zakupieniu licencji od Wydawcy [kontakt z Wydawcą]