Szanowny Użytkowniku,

25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). W związku z tym informujemy, że wprowadziliśmy zmiany w Regulaminie Serwisu i Polityce Prywatności. Prosimy o poświęcenie kilku minut, aby się z nimi zapoznać. Możliwe jest to tutaj.

Rozumiem

Reklama

Sos ze świeżych grzybów leśnych

Sos ze świeżych grzybów leśnych

24.09.2012
Czyta się kilka minut
W tym tygodniu nagradzamy zgłoszony do naszego konkursu przepis KaterinyJ, autorki blogu katerina2804.blogspot.com.
S

SKŁADNIKI: 0,5–0,7 kg świeżych grzybów leśnych (podgrzybki, prawdziwki, maślaki, kozaki, zajączki) * 2 cebule * liść laurowy * ziele angielskie * sól * pieprz * łyżka mąki * 5 łyżek śmietany

Grzyby przebrać, oczyścić i opłukać. Pokroić na dowolne kawałki i wrzucić na wrzątek. Gotować kilka minut. Odcedzić na sicie. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oleju i do lać troszkę wody, dodać przyprawy i grzyby. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut, ciągle mieszając, by nie przywarły. Gdy grzyby będą już miękkie, dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną. Podawać z pieczywem lub ziemniaczkami. Można posypać koperkiem.

683

Dodaj komentarz

Chcesz czytać więcej?

Wykup dostęp »

Załóż bezpłatne konto i zaloguj się, a będziesz mógł za darmo czytać 6 tekstów miesięcznie! 

Wybierz dogodną opcję dostępu płatnego – abonament miesięczny, roczny lub płatność za pojedynczy artykuł.

Tygodnik Powszechny - weź, czytaj!

Więcej informacji: najczęściej zadawane pytania »

Usługodawca nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez Użytkowników w ramach komentarzy do Materiałów udostępnianych przez Usługodawcę.

Zapoznaj się z Regułami forum

Jeśli widzisz komentarz naruszający prawo lub dobre obyczaje, zgłoś go klikając w link "Zgłoś naruszenie" pod komentarzem.

© Wszelkie prawa w tym prawa autorów i wydawcy zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów i innych części czasopisma bez zgody wydawcy zabronione [nota wydawnicza]. Jeśli na końcu artykułu znajduje się znak ℗, wówczas istnieje możliwość przedruku po zakupieniu licencji od Wydawcy [kontakt z Wydawcą]