Reklama

Ładowanie...

Krupnik z królika

29.10.2012
Czyta się kilka minut
Przepis nadesłała Magdalena Kasprzyk-Chevriaux, autorka blogów: tastycolours.blogspot.com; dozartadegustuje.wordpress.com.
Fot.tastycolours.blogspot.com
1

17 listopada od godz. 12.00 zaprasza w imieniu grupy pasjonatów kulinarnych FoodLe na degustację kuchni świata w krakowskim Balu (ul. Ślusarska 9, Zabłocie) w ramach akcji „Restaurant Day”.

Składniki: 600 g mięsa z królika
100 g kaszy jęczmiennej
2 marchewki
1 pietruszka
1 mały por
3 cebule
1/3 selera
ząbek czosnku
200 g ziemniaków
3 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
5 ziaren czarnego pieprzu
5 suszonych prawdziwków
120 ml śmietany
2 łyżki siekanej natki
oliwa
sól
pieprz

Grzyby namoczyć w 0,3 l wody. Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać dwie cebule pokrojone w piórka. Karmelizować na wolnym ogniu, aż będą miękkie. Do rondla wlać 1,5 l wody. Dodać mięso i przyprawy. Gotować 40 minut. Dodać obrane warzywa i grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Gotować do...

1221

DZIĘKUJEMY, ŻE NAS CZYTASZ!

Żeby móc dostarczać Ci więcej tekstów najwyższej dziennikarskiej próby, prosimy Cię o wykupienie dostępu. Wykup i ciesz się nieograniczonym zasobem artykułów „Tygodnika”!

Masz już konto? Zaloguj się

Dostęp trzymiesięczny
90,00 zł

Przez 92 dni będziesz mieć dostęp do wszystkich treści - każdej środy do bieżącego wydania oraz do stale powiększającego się archiwum. 

Dostęp roczny
260,00 zł

540 zł 280 zł taniej (od oferty "10 dni" na rok)
365 dni nieograniczonego dostępu do wszystkich treści - każdej środy do bieżącego wydania oraz do stale powiększającego się archiwum. 

Dostęp 10 dni
15,00 zł

Przez 10 dni (to nawet 3 kolejne wydania pisma) będziesz mieć dostęp do wszystkich treści - każdej środy do bieżącego wydania oraz do stale powiększającego się archiwum. 

Napisz do nas

Chcesz podzielić się przemyśleniami, do których zainspirował Cię artykuł, zainteresować nas ważną sprawą lub opowiedzieć swoją historię? Napisz do redakcji na adres redakcja@tygodnikpowszechny.pl . Wiele listów publikujemy na łamach papierowego wydania oraz w serwisie internetowym, a dzięki niejednemu sygnałowi od Czytelników powstały ważne tematy dziennikarskie.

Obserwuj nasze profile społecznościowe i angażuj się w dyskusje: na Facebooku, Twitterze, Instagramie, YouTube. Zapraszamy!

Newsletter

© Wszelkie prawa w tym prawa autorów i wydawcy zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów i innych części czasopisma bez zgody wydawcy zabronione [nota wydawnicza]. Jeśli na końcu artykułu znajduje się znak ℗, wówczas istnieje możliwość przedruku po zakupieniu licencji od Wydawcy [kontakt z Wydawcą]