„Warmińska lemoniada”

Bogdan Piasecki, twórca opisywanych obok miodów pitnych, zaproponował nam jeszcze jeden sposób delektowania się nimi – jako składnikiem drinków. Oto dwa pomysły:

10.09.2012

Czyta się kilka minut

 / Fot. facetznozem.blogspot.com
/ Fot. facetznozem.blogspot.com

„Warminska lemoniada”
70 ml miodu pitnego „Dwójniak Warmiński”
40 ml czystej wódki
10 ml soku ze świeżo wyciśniętej cytryny

Uzupełnić wodą niegazowaną oraz kostkami lodu. Można dodać kilka listków mięty.


„PIASECKI W GRUNWALDZIE”

75 ml miodu pitnego „Dwójniak Grunwaldzki”
40 ml czystej wódki
75 ml toniku
kilka kropli soku malinowego
3 plastry cytryny
kostki lodu

Dziękujemy, że nas czytasz!

Wykupienie dostępu pozwoli Ci czytać artykuły wysokiej jakości i wspierać niezależne dziennikarstwo w wymagających dla wydawców czasach. Rośnij z nami! Pełna oferta →

Dostęp 10/10

  • 10 dni dostępu - poznaj nas
  • Natychmiastowy dostęp
  • Ogromne archiwum
  • Zapamiętaj i czytaj później
  • Autorskie newslettery premium
  • Także w formatach PDF, EPUB i MOBI
10,00 zł

Dostęp kwartalny

Kwartalny dostęp do TygodnikPowszechny.pl
  • Natychmiastowy dostęp
  • 92 dni dostępu = aż 13 numerów Tygodnika
  • Ogromne archiwum
  • Zapamiętaj i czytaj później
  • Autorskie newslettery premium
  • Także w formatach PDF, EPUB i MOBI
89,90 zł
© Wszelkie prawa w tym prawa autorów i wydawcy zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów i innych części czasopisma bez zgody wydawcy zabronione [nota wydawnicza]. Jeśli na końcu artykułu znajduje się znak ℗, wówczas istnieje możliwość przedruku po zakupieniu licencji od Wydawcy [kontakt z Wydawcą]

Artykuł pochodzi z numeru TP 38/2012

Artykuł pochodzi z dodatku „Apetyt na Polskę