Przysmak z młodych ogórków z miodem i orzechami

Pani Anna Zabrowarny, autorka bloga addiopomidory.blogspot.com, nadesłała nam przepis, nawiązujący do tematu zeszłotygodniowego Apetytu na Polskę – na młode ogórki z miodem i orzechami.

21.08.2012

Czyta się kilka minut

 / Fot. www.jakpomasle.pl
/ Fot. www.jakpomasle.pl

Dziękujemy! Autorka otrzyma od nas bogato ilustrowany album „Polska na weekend”.

SKŁADNIKI: młode małe ogórki gruntowe
szalotka
miód
sól, pieprz
orzechy włoskie lub mieszanka orzechów

PRZYGOTOWANIE:
1. Ogórki myjemy, osuszamy, ucieramy na warzywnej tarce.
2. Orzechy i szalotkę drobno siekamy, łączymy z ogórkami.
3. Dodajemy miód i doprawiamy do smaku.

Dziękujemy, że nas czytasz!

Wykupienie dostępu pozwoli Ci czytać artykuły wysokiej jakości i wspierać niezależne dziennikarstwo w wymagających dla wydawców czasach. Rośnij z nami! Pełna oferta →

Dostęp 10/10

  • 10 dni dostępu - poznaj nas
  • Natychmiastowy dostęp
  • Ogromne archiwum
  • Zapamiętaj i czytaj później
  • Autorskie newslettery premium
  • Także w formatach PDF, EPUB i MOBI
10,00 zł

Dostęp kwartalny

Kwartalny dostęp do TygodnikPowszechny.pl
  • Natychmiastowy dostęp
  • 92 dni dostępu = aż 13 numerów Tygodnika
  • Ogromne archiwum
  • Zapamiętaj i czytaj później
  • Autorskie newslettery premium
  • Także w formatach PDF, EPUB i MOBI
89,90 zł
© Wszelkie prawa w tym prawa autorów i wydawcy zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów i innych części czasopisma bez zgody wydawcy zabronione [nota wydawnicza]. Jeśli na końcu artykułu znajduje się znak ℗, wówczas istnieje możliwość przedruku po zakupieniu licencji od Wydawcy [kontakt z Wydawcą]

Artykuł pochodzi z numeru TP 35/2012

Artykuł pochodzi z dodatku „Apetyt na Polskę