Przejdź do treści

Reklama

Top menu

  • Najnowsze wydanie
  • Autorzy
  • Archiwum
  • Newslettery
  • Podkast
  • Serwisy
  • Fundacja
  • Zostań Patronem Tygodnika

User Menu

  • Zaloguj
Strona główna
Kup Tygodnik
Strona główna

Użytkownik

  • Zaloguj

Szukaj

Menu

  • Najnowsze wydanie
  • Autorzy
  • Archiwum
  • Newslettery
  • Podkast
  • Serwisy
  • Fundacja
  • Zostań Patronem Tygodnika

Tematy

  • Kraj
  • Wiara
  • Kultura
  • Zmysły
  • Świat
  • Historia
  • Nauka

Więcej

  • O nas
  • Redakcja
  • Wydawca
  • Nagrody i wyróżnienia
  • Reklama w Tygodniku
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Nota wydawnicza
  • Nota prawna
  • Kontakt
Strona główna

Tematy

  • Kraj
  • Wiara
  • Kultura
  • Zmysły
  • Świat
  • Historia
  • Nauka
Kup Tygodnik

grzyby

Artykuły na ten temat

Marek Wołkowycki w poszukiwaniu grzybów poliporoidalnych. Puszcza Białowieska, 10 maja 2023 r.  / MARCIN ONUFRYJUK DLA „TP”

W Hajnówce kolekcjonują ekstrakty z grzybów. Tajemnic nie brakuje

Joanna Szyndler
W Banku Ekstraktów z Grzybów w Hajnówce jest już ponad 300 esencji. – Tworzymy kolekcję dla przyszłych pokoleń – mówią pracownicy. Sami nie zdołają przebadać…

Antidotum na muchomory

Bartosz Kabała
Wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko raz – ta odwieczna grzybiarska prawda wkrótce może nieco stracić na aktualności.

Grzybie, zjedz światło

Anna Bartosik

Ostatnie z nich

Łukasz Kwiatek
 / ANNAILEISH / ADOBE STOCK

To tylko kino. Felieton kulinarny Pawła Bravo

Paweł Bravo
Moda na świadome zatruwanie się grzybami wychodzi właśnie z ciemnej, znachorskiej niszy i nie wątpię, że wkrótce rodzimi oszuści zwęszą interes na eliksirach…

Co ty pleciesz, stary grzybie

ŁK
Czubajka kania, Bystra, 2016 r. / ARTUR STRZELECKI

Pewny jak grzyb

Michał Kuźmiński
Polacy w temacie prawdziwków czy opieniek zawsze się dogadają. Choćby dzielił nas temat „Rydzyk”, połączy nas rydz. Mimo że grzyb to przecież czysta…
 / INSTAGRAM.COM/ONEGUYWITHAKNIFE

Równość targu

Paweł Bravo
To wcale nie jest taka błaha decyzja: co i od kogo kupić, żeby nie tylko dobrze zjeść, ale i zjeść dobrze – czyli w sposób, który sprzyja równowadze w…
Strona główna

redakcja@tygodnikpowszechny.pl

Footer 0

  • Zostań Patronem Tygodnika

Subskrybuj i prenumeruj

Footer 1

  • Serwisy
  • Kraj
  • Świat
  • Wiara
  • Kultura
  • Historia
  • Nauka
  • Zmysły
  • Smaki
  • Felietony

Footer 2

  • Najnowsze wydanie
  • Autorzy
  • Nagrody i wyróżnienia
  • Archiwum
  • Newsletter
  • Podkast
  • Wydania specjalne
  • Fundacja Tygodnika Powszechnego
  • Obserwuj w social media
  • RSS

Footer 3

  • O nas
  • Redakcja
  • Wydawca
  • Reklama w Tygodniku
  •  
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
  • Ustawienia cookies
  • Nota wydawnicza
  • Nota prawna
  •  
  • Kontakt

Wydawca: Tygodnik Powszechny sp. z o.o., ul. Dworska 1C/LU 3-4, 30-314 Kraków © Wszelkie prawa zastrzeżone

Wersja beta serwisu powstała w ramach projektu rE-medium. 

Nowe wydanie
Podkast
Strona główna
Udostępnij
Zapamiętane