Reklama

„Smaki. Notes kulinarny”: gratka dla prenumeratorów pisma

„Smaki. Notes kulinarny”: gratka dla prenumeratorów pisma

08.12.2021
Czyta się kilka minut
Praktyczne, autorskie przepisy felietonisty kulinarnego, autora książki kucharskiej Pawła Bravo oraz pełne elegancji ilustracje Aleksandry Uklei przygotowane specjalnie do tego wydania. Potrawy na każdy sezon. Sztuka kulinarna w notesie „Smaki” - limitowana edycja: zostań prenumeratorem „Tygodnika Powszechnego” i odbierz notes w prezencie!
C

Co w winie siedzi? Jak powstaje zakwas? Czy rosół da się zrobić ze wszystkiego? Czy makaron z popiołem może być smaczny? Jak działa proszek do pieczenia?

Wybierz korzystną dla siebie prenumeratę i ciesz się prezentem >>

Przepisy na sylwestra i walentynki oraz wigilia w stylu betlejemskim. A także: jak uchronić jedzenie przed domowymi żarłokami. Czemu już latem warto szykować się do Bożego Narodzenia. Czy truskawki można popieprzyć. I czy przywiędły karczoch może zachwycić smakiem.

Na te i wiele innych pytań odpowie autorski notes kulinarny „Tygodnika Powszechnego” pod tytułem „Smaki” – w kolekcjonerskiej wersji przeznaczonej dla Prenumeratorów naszego pisma, z przestrzenią na notowanie własnych gastronomicznych doświadczeń i fantazji.

Kilkadziesiąt przepisów na każdą porę roku autorstwa znakomitego felietonisty kulinarnego Pawła Bravo oraz duża porcja wiedzy o jedzeniu okiem pasjonata nauki i gotowania Michała Kuźmińskiego i jego gości. A wszystko to opracowane pod niezawodnym okiem Moniki Ochędowskiej i okraszone wyjątkowymi, oryginalnymi ilustracjami Aleksandry Uklei.

A na deser wyimki esejów Marka Bieńczyka i Wojciecha Nowickiego.

 

„Notes” dostępny będzie wyłącznie jako prezent dla czytelników „Tygodnika Powszechnego”, którzy posiadać będą papierową prenumeratę w styczniu 2022 r. Kup prenumeratę i ciesz się prezentem.

Ten materiał jest bezpłatny, bo Fundacja Tygodnika Powszechnego troszczy się o promowanie czytelnictwa i niezależnych mediów. Wspierając ją, pomagasz zapewnić "Tygodnikowi" suwerenność, warunek rzetelnego i niezależnego dziennikarstwa. Przekaż swój datek:

Napisz do nas

Chcesz podzielić się przemyśleniami, do których zainspirował Cię artykuł, zainteresować nas ważną sprawą lub opowiedzieć swoją historię? Napisz do redakcji na adres redakcja@tygodnikpowszechny.pl . Wiele listów publikujemy na łamach papierowego wydania oraz w serwisie internetowym, a dzięki niejednemu sygnałowi od Czytelników powstały ważne tematy dziennikarskie.

Obserwuj nasze profile społecznościowe i angażuj się w dyskusje: na Facebooku, Twitterze, Instagramie, YouTube. Zapraszamy!

Newsletter

© Wszelkie prawa w tym prawa autorów i wydawcy zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów i innych części czasopisma bez zgody wydawcy zabronione [nota wydawnicza]. Jeśli na końcu artykułu znajduje się znak ℗, wówczas istnieje możliwość przedruku po zakupieniu licencji od Wydawcy [kontakt z Wydawcą]