Wykupienie dostępu pozwoli Ci czytać artykuły wysokiej jakości i wspierać niezależne dziennikarstwo w wymagających dla wydawców czasach. Rośnij z nami! Pełna oferta →
Co w winie siedzi? Jak powstaje zakwas? Czy rosół da się zrobić ze wszystkiego? Czy makaron z popiołem może być smaczny? Jak działa proszek do pieczenia?
Wybierz korzystną dla siebie prenumeratę i ciesz się prezentem >>
Przepisy na sylwestra i walentynki oraz wigilia w stylu betlejemskim. A także: jak uchronić jedzenie przed domowymi żarłokami. Czemu już latem warto szykować się do Bożego Narodzenia. Czy truskawki można popieprzyć. I czy przywiędły karczoch może zachwycić smakiem.
Na te i wiele innych pytań odpowie autorski notes kulinarny „Tygodnika Powszechnego” pod tytułem „Smaki” – w kolekcjonerskiej wersji przeznaczonej dla Prenumeratorów naszego pisma, z przestrzenią na notowanie własnych gastronomicznych doświadczeń i fantazji.
Kilkadziesiąt przepisów na każdą porę roku autorstwa znakomitego felietonisty kulinarnego Pawła Bravo oraz duża porcja wiedzy o jedzeniu okiem pasjonata nauki i gotowania Michała Kuźmińskiego i jego gości. A wszystko to opracowane pod niezawodnym okiem Moniki Ochędowskiej i okraszone wyjątkowymi, oryginalnymi ilustracjami Aleksandry Uklei.
A na deser wyimki esejów Marka Bieńczyka i Wojciecha Nowickiego.
„Notes” dostępny będzie wyłącznie jako prezent dla czytelników „Tygodnika Powszechnego”, którzy posiadać będą papierową prenumeratę w styczniu 2022 r. Kup prenumeratę i ciesz się prezentem.