Reklama

Dołącz do grupy dyskusyjnej „Smaki” >> powszech.net/smaki

Dołącz do grupy dyskusyjnej „Smaki” >> powszech.net/smaki

11.02.2019
Czyta się kilka minut
Smaki to gotowanie, jedzenie, restauracje, przepisy, porady. Tu dzielimy się najciekawszymi przepisami i najlepszą publicystyką o jedzeniu.
M

MAREK RABIJ Dziennikarz „Tygodnika Powszechnego”, który w kuchni definitywnie „włoski ma paszport na sercu”, choć fascynuje go także kuchnia Azji Południowo-Wschodniej z jej szalonymi kombinacjami smaków. Przedstawia się następująco: oliwa, pomidory, chilli, kumin, tamaryndowiec, cynamon.

PAWEŁ BRAVO Szef działu „Kraj” oraz felietonista kulinarny „Tygodnika Powszechnego”, animator akcji gastrokulturalnych, współautor książki „Kuchnia Dantego”.

MICHAŁ KUŹMIŃSKI Wicenaczelny „Tygodnika Powszechnego”, twórca i wieloletni kierownik działu naukowego, autor bloga „Facet z nożem” oraz książki „Nauka w kuchni”, której fragmenty wraz z przepisami znajdą Państwo w grupie.

MONIKA OCHĘDOWSKA Znana z łamów „Dwutygodnika” i „Tygodnika Powszechnego”; moderatorka liczącej ponad 3,8 tys. członków grupy dyskusyjnej o książkach Book’s not dead.

Ten materiał jest bezpłatny, bo Fundacja Tygodnika Powszechnego troszczy się o promowanie czytelnictwa i niezależnych mediów. Wspierając ją, pomagasz zapewnić "Tygodnikowi" suwerenność, warunek rzetelnego i niezależnego dziennikarstwa. Przekaż swój datek:

Dodaj komentarz

Usługodawca nie ponosi odpowiedzialności za treści zamieszczane przez Użytkowników w ramach komentarzy do Materiałów udostępnianych przez Usługodawcę.

Zapoznaj się z Regułami forum

Jeśli widzisz komentarz naruszający prawo lub dobre obyczaje, zgłoś go klikając w link "Zgłoś naruszenie" pod komentarzem.

Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz

© Wszelkie prawa w tym prawa autorów i wydawcy zastrzeżone. Jakiekolwiek dalsze rozpowszechnianie artykułów i innych części czasopisma bez zgody wydawcy zabronione [nota wydawnicza]. Jeśli na końcu artykułu znajduje się znak ℗, wówczas istnieje możliwość przedruku po zakupieniu licencji od Wydawcy [kontakt z Wydawcą]